+31 (0)76 514 42 08 info@rokslaw.nl

Joris Roks

Mr. J.A.M. (Joris) Roks is uw conflictoplosser, procesadvocaat, contractenman en incassospecialist. Hij is ook uw legal counsel, sparringpartner, trusted advisor en verbinder.

Ervaren en praktische professional

Mr. J.A.M. (Joris) Roks investeert in u, denkt met u mee, bijt zich vast in uw dossier en behaalt optimale resultaten voor u. U weet zich verzekerd van een inlevende, creatieve en aimabele partner met jarenlange ervaring. Een analytisch sterke, pragmatische en vasthoudende professional die de zaak voor u oplost of zo nodig een gerechtelijke procedure start om het door u gewenste doel te bereiken.

Specialismen
Joris is uw conflictoplosser, procesadvocaat, contractenman en incassospecialist (soms ook op basis van No Cure No Pay). Hij is ook uw allround juridisch adviseur, sparringpartner, vertrouwenspersoon en verbinder.

“Joris is een pragmatische en vasthoudende professional die de zaak voor u regelt.”

Carrière
Joris is geboren en getogen in Roosendaal (Noord-Brabant). Hij heeft Nederlands recht – privaatrechtelijke en bedrijfsjuridische afstudeerrichting – gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tijdens zijn studie ervaring opgedaan binnen de rechterlijke macht en advocatuur. Na zijn studie is Joris in Den Haag gaan wonen en werken. Eerst als jurist/legal counsel en vervolgens vanaf 2005 als advocaat bij een middelgroot kantoor in Den Haag. Joris is in 2008 teruggekeerd naar zijn Brabantse roots en woont sindsdien in Breda. Hij is tien jaar lang advocaat in Oosterhout geweest bij een van de grotere en gerenommeerdere advocatenkantoren in de regio West-Brabant.

Oprichter ROKS LAW
Zijn passie voor juridische dienstverlening en hang naar het ondernemerschap hebben Joris in 2018 doen besluiten om zijn eigen advocatenkantoor ROKS LAW in Breda op te richten. Door het eigen ondernemerschap kan Joris zich nóg beter inleven in zijn grotendeels uit ondernemers bestaande cliëntenkring. Joris fungeert veelvuldig als klankbord van de directie of het management van bedrijven.

“Joris heeft een passie voor juridische dienstverlening en is van vele markten thuis.”

Specialist met brede basis
De eerste jaren van zijn advocatencarrière heeft Joris een breed scala aan rechtsgebieden behandeld. Hierdoor beschikt hij over een solide generalistische basis en is hij van vele markten thuis.

Joris heeft zich daarna in het bijzonder toegelegd op de commerciële ondernemerspraktijk en zich ontwikkeld tot een gedreven en accurate specialist in met name het oplossen van handelsgeschillen (dispute resolution), procederen (litigation), commerciële contracten / algemene voorwaarden (commercial contracting / general terms and conditions) en incasso (debt collection of recovery). Voor de incasso van openstaande vorderingen kunt u Joris in veel gevallen op basis van No Cure No Pay inschakelen

Opdrachtgevers
Joris heeft in de loop der jaren allerlei soorten opdrachtgevers bijgestaan. Binnenlandse en buitenlandse opdrachtgevers met diverse rechtsvormen. Corporates en ondernemingen in het MKB. Entiteiten met winstoogmerk en non-profit organisaties. Privaatrechtelijke organisaties en (semi)overheid. Rechtspersonen en natuurlijke personen/consumenten. In B2B, B2C, C2B en C2C verhoudingen. Partijen die actief zijn in verscheidene branches en sectoren zoals gezondheidszorg, telecom, ICT, energie, horeca, toerisme en recreatie, transport en logistiek, verhuur, bouw en vastgoed, agro, industrie, groot- en detailhandel, zakelijke dienstverlening, cultuur, sport, onderwijs, bank- en verzekeringswezen.

“Joris verdiept zich in u en gaat graag een duurzame samenwerking met u aan.”

Maatschappelijk betrokken
Joris is ook maatschappelijk betrokken. Hij heeft als vrijwilliger zitting in de tuchtcommissie en jongste jeugd commissie van hockeyclub BH&BC Breda. Joris is daarnaast actief binnen diverse netwerkclubs. Als sponsor is hij lid van het RBC Netwerk in Roosendaal.

Nevenactiviteiten
Joris is erg sportief. Het succesvol volbrengen van verschillende hele marathons (New York en Rotterdam) en halve marathons (o.a. de Halve Marathon van Roosendaal, Bredase Singelloop, CPC Loop Den Haag/Scheveningen en Egmond Halve Marathon) geven blijk van Joris’ doorzettingsvermogen. Daarnaast laat Joris zijn winnaarsmentaliteit graag zien op het hockeyveld waar hij als speler en coach actief is. Joris houdt verder van skiën, zeilen, tennis en rally rijden. Als lid van een wijnclub mag Joris successen graag vieren met een mooie fles champagne of andere goede wijn.

Vereniging van Incasso- en Procesadvocaten
ROKS LAW is al vele jaren actief lid van de specialisatievereniging de Vereniging van Incasso- en Procesadvocaten (VIA). Door de strikte opleidingseisen van de VIA is ROKS LAW steeds op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. U bent dus verzekerd van een professionele aanpak door een specialist bij uitstek.

Nederlandse Orde van Advocaten
ROKS LAW heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied Burgerlijk Procesrecht (waaronder Arbitrage, Litigation en Beslag- en executierecht) geregistreerd. Deze registratie verplicht om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied. Op deze wijze weet u zich ervan verzekerd dat u te maken heeft met een advocaat die bekwaam is op dit terrein.

Wilt u meer weten?

Ik vertel u graag meer over wat ik voor u kan betekenen.